Pages

Subscribe:

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Galatasaray vs ?

Mehmet Ali Aydınlar höt dese Taksim'de yürüyüş yapan topluluğun Süper Final saçmalığını böyle sorgusuz sualsiz kabullenmesinin tek sebebi, bunun kendilerini yarışta tutabilmek için getirilen bir sistem olduğunu bilmeleridir. Galatasaray kulübü sadece ligde öne geçtiği zaman değil, ortaya atıldığından beri bu sisteme karşı çıkmıştır. En baştan belliydi ağlamayın diyenler de bunun farkındalar.

Mehmet Ali Aydınlar federasyonunu hükümetin kuklası ilan edip Yıldırım Demirören'i çılgınca desteklemeleri ve bu yeni federasyonu hükümetten bağımsız gökten zembille inmiş gibi göstermeleri kendilerini kurtarma çabasından başka bir şey değildir. İbrahim Akın'a müsabaka sonucunu değiştirmekten ceza veren ama parayı veren kulübe şike cezası veremeyen bir federasyonu tabiki destekleyeceklerdi. CAS davasını çekmenin, 58. madde konusundaki salvolarının bir karşılığı olmalıydı.

Kaldı ki önceki federasyon karar versin dediğimiz zaman mahkeme sonuçları beklensin diye ağlayan güruh, yeni federasyonun 1 ayda karar alıp kendilerini temize çıkarmasından zerre rahatsız görünmüyor. Omurga bugünlerde lazım oluyor işte.

Neticede ortadaki tek mağdur şike mevzuları ortaya çıktığından beri duruşunu bozmayıp ligin en güzel futbolunu oynayan; ama zaten kazandığı şampiyonluğu futbolda ahlak ve adalet olsa şu anda ikinci ligde olacak bir takımla maç yaparak tekrar kazanması istenen Galatasaray'dır.

Bu ligin gerçek kazananı hükümetin ve onun oluşturduğu federasyon ve onun kolladığı kulüplerin çıkarlarından ve maç sonuçlarından bağımsız olarak GALATASARAY'dır.

Yürüyedur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder